Παρασκευή 27.10.17, Ώρα 6μ.μ. – 8μ.μ.

Μήπως το παιδί σου σε φέρνει συχνά στα όρια σου;
Μια συνάντηση «Σωσίβιο» για τις στιγμές που θέλεις να ουρλιάξεις από απόγνωση.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς είναι η γρήγορη εξάντληση της υπομονής λόγω του πιεσμένου προγράμματος και των γρήγορων ρυθμών της σημερινής εποχής. Ως αντίκτυπο, οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια αυξάνονται και εμείς ως γονείς νιώθουμε ότι αποτυγχάνουμε στο ρόλο μας αφού μετά από τις στιγμές έντασης με τα παιδιά μας νιώθουμε τύψεις και απελπισία.

Η συνάντηση αυτή έχει σκοπό να δώσει τα εφόδια που χρειάζεται ο κάθε γονιός για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες αυτές περιστάσεις. Χρησιμοποιούνται παραδείγματα και πρακτικές που μπορεί οποιοσδήποτε να κατανοήσει και να εφαρμόσει για να αποφορτίσει τον εαυτό αλλά και τα παιδιά του σε τέτοιες στιγμές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προεργασία που πρέπει να γίνεται για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις όσο το δυνατό περισσότερο.

Στο eCreate ξέρουμε τις δυσκολίες του να είσαι γονιός αφού συγχρόνως είσαι και άνθρωπος και έχεις ανάγκες  τις οποίες πρέπει να καλύψεις για να είσαι ισορροπημένος. Έχοντας αυτό υπόψη, στη συνάντηση αυτή παρουσιάζονται αρκετές πρακτικές που βοηθούν το άτομο να διαχειριστεί πρώτα τον εαυτό του και μετά τα παιδιά του.

Συνοπτικά, στη συνάντηση αυτή θα καλύψουμε τα ακόλουθα θέματα:

  • Πώς διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις.
  • Τι να πω και πώς να πράξω εν ώρα αιχμής.
  • Πώς να βοηθήσω το παιδί σου να  αντιμετωπίζει τα δύσκολα συναισθήματα του.
  • Πώς να αποφύγω τις τύψεις που νιώθω όταν χάσω τον έλεγχο.
  • Πώς να ενισχύσω τη συνεργασία με το παιδί μου!

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.